Openingsuren
van maandag tot en met vrijdag
8u30 - 12u30 / 13u30 - 17u00
zaterdag en na kantooruren op afspraak

056 74 53 82 - 0498/400 424


Autoverzekeringen

Wat autoverzekeringen betreft, zijn er naast de wettelijk verplichte nog een aantal bijkomende mogelijkheden. Verzekeringen Claeys BVBA biedt u alvast wat bijkomende informatie aan op deze pagina.

Kom even langs om uw autoverzekering te bespreken. Dit kan tijdens onze kantooruren of op afspraak.

Verplichte Autoverzekering

Deze verzekeringspolis is vastgelegd in de wet van 21 november 1989 betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen. Het doel achter deze bepaling is het vergoeden van de schade die u aan derden berokkent. Hieronder vallen zowel lichamelijke schade aan mogelijke slachtoffers als materiƫle schade aan voertuigen en dergelijke.

De premie van deze verplichte aansprakelijkheidsverzekering hangt af van het vermogen van uw wagen, de leeftijd van de hoofdbestuurder en diens schadeverleden.

Neem contact op met Verzekeringen Claeys BVBA, wij stellen graag een vrijblijvende prijsofferte voor u op.

De volledige wet kan u nalezen op deze link:

Wet 21 november 1989

Omniumverzekering

Naast de wettelijk verplichte autoverzekeringen kan u ervoor kiezen om bijkomend een omniumverzekering af te sluiten. Binnen een omniumverzekering, heeft u opnieuw keuzemogelijkheden.

  • De volledige omniumverzekering dekt eigen schade, glasbreuk, diefstal, brand, natuurkrachten en aanrijding met (wilde) dieren
  • De mini-omniumverzekering dekt hetzelfde, met uitzondering van de eigen schade

Rechtsbijstandsverzekering

De bijkomende optie rechtsbijstandsverzekering voorziet u van rechtsbijstand bij ongevallen in recht of wanneer het niet duidelijk is wie in fout is.

Zowel juridisch advies als desnoods bijstand voor de rechtbank zijn inbegrepen. U krijgt met andere woorden via deze polis gratis de bijstand van een advocaat die de nodige stappen onderneemt om uw schadevergoeding te krijgen. Er wordt steeds getracht om tot een minnelijke schikking te komen. Indien dit niet lukt, verdedigt uw advocaat uw zaak in de rechtbank.

Daarnaast kunt u via deze verzekering ook een beroep doen op een tegenexpert voor de schadevaststelling. Andere diensten zijn eveneens beschikbaar.

Verzekeringen Claeys BVBA informeert u graag verder! Kom gerust langs op ons kantoor!