Openingsuren
van maandag tot en met vrijdag
8u30 - 12u30 / 13u30 - 17u00
zaterdag en na kantooruren op afspraak

056 74 53 82 - 0498/400 424


Gezinsverzekering

Zoekt u een betrouwbare verzekering voor uw gezin? Verzekeringen Claeys biedt u de Comfort Deal van Vivium aan. Hieronder vindt u meer informatie over deze polis. U bent steeds welkom op ons kantoor voor meer uitleg betreffende familieverzekeringen. Wij beschikken eveneens over informatie over polissen van andere verzekeringsmaatschappijen. Samen zoeken we het meest geschikte alternatief voor uw familieverzekering.

Comfort Deal van Vivium

Thuis. Zo is er maar één plek op de hele wereld.
Eigendom of huurwoning, villa, fermette, huis in de rij of appartement, met een gezellig terras of een royale tuin, studentenkamer of vakantieverblijf: het is de plaats waar u en uw gezin helemaal zichzelf kunnen zijn. Het is dan ook van vitaal belang om dit 'nest' te beschermen tegen alles wat uw 'veilig thuisgevoel' kan schaden.

Daarom ontwikkelde Vivium een totaal vernieuwde woningverzekering: Feel at Home.

De beste woningverzekering vindt u bij uw makelaar. Dat is logisch: hij neemt de tijd om u, uw gezin en uw levensstijl te leren kennen. Daardoor kan hij u de verzekeringsformule voorstellen die het best bij u past. Als vakman zal hij u zeker de voordelen uitleggen van Feel at Home. Die werkt namelijk met omgekeerde bewijslast. Niet u moet bewijzen dat de schade binnen de waarborgen van uw contract valt; het is aan de verzekeraar om het tegendeel te bewijzen. Dit maakt het voor de klant veel eenvoudiger.

Feel at Home vertrekt immers van het alle-risico-principe. Dit betekent dat alle risico's binnen de waarborgen van het contract verzekerd zijn, behalve degene die expliciet zijn uitgesloten.

Meer en ruimere waarborgen:

 • brand, blikseminslag, rook- en roetschade, ontploffing, waterschade door natuurrampen
 • glasbreuk, inclusief spiegels en sanitair
 • inwerking van elektriciteit
 • inbraakschade, vandalisme en graffiti aan het gebouw
 • schade door een botsend voertuig of een vallende boom
 • verlies of diefstal van uw sleutels
 • schade door stookolie en de kosten voor het saneren van de vervuilde grond
 • storm, hagel, sneeuw en ijs druk
 • zelfs het verlies van water of weggevloeide stookolie

Vergoeding, maar ook directe bijstand
Wij bieden niet alleen een prima bescherming tegen de financiële gevolgen van schade, maar zorgen ook voor directe bijstand in noodgevallen. Afhankelijk van de situatie worden dringende herstellingen meteen uitgevoerd, worden de nodige beschermingsmaatregelen genomen, wordt de oorzaak van waterschade opgezocht enz.

Indien nodig kunt u rekenen op voorlopige huisvesting en/of oppas voor kinderen of inwonende zorgbehoevende familieleden.

Beter verzekerd tegen natuurrampen.

Sinds maart 2006 is schade door natuurrampen (bv. overstromingen, het overlopen of opstuwen van openbare riolen, aardbevingen, aardverschuivingen en aardverzakkingen) een verplichte waarborg in de woningverzekering.

Bovenop de wettelijk voorgeschreven waarborgen verzekert Feel at Home vier bijkomende waarborgen:

 • de schade aan tuinhuisjes en schuurtjes met hun inhoud, afsluitingen en hagen, tuinen, aanplantingen, toegangen en binnenplaatsen, terrassen,
  zwembaden, tennisterreinen,…
 • de schade door het binnenstromen van water door hevige regen die niet door de riolen kan worden opgevangen
 • de schade door overstroming aan de inhoud van kelders en aan de inboedel, zelfs als die op minder dan 10 centimeter van de grond is opgesteld
 • de schade aan gebouwen in opbouw, verbouwing of herstelling, en hun eventuele inhoud

Basistarief:

 • Gebouwen die gelegen zijn in een zone met een laag risico op overstroming verzekeren we aan het laagste tarief. Op basis van de door Vivium toegepaste criteria vallen maar liefst 97% van de verzekerde gebouwen binnen deze risicozone.

Familiepakket: Comfort Deal

Dit pakket bestaat uit auto-, brand- en familiale verzekering. Indien gewenst krijgt u een gratis spreiding van betaling maandelijks of per drie maanden. Indien u een omniumverzekering neemt, heeft u het voordeel dat uw 2,5% vrijstelling wordt betaald door de maatschappij in het geval van één schadegeval per jaar. Bij schadegeval van brand wordt uw wettelijke vrijstelling (220 EUR) betaald door de maatschappij. Vrijstelling van de woningverzekering (ongeveer 210 EUR) in plaats van de wettelijke vrijstelling Natuurrampen die meer dan 1000 EUR bedraagt.

Zelfs uw tuin is verzekerd

U bent trots op uw tuin, u richt hem naar eigen smaak in als verlengde van uw woonruimte. Een optimale bescherming tegen schade ten gevolge van wateroverlast, diefstal en zelfs storm. Het begrip tuin wordt ruim geïnterpreteerd: zowel de schade aan de tuin zelf zoals het pas gezaaide gazon of de vijver met vissen en de aanplantingen, als de schade aan het tuinhuis en het tuinmeubilair worden vergoed tot 3000 EUR. Zelfs wanneer de verzekerde woning geen schade heeft geleden.

Stookolieschade

U verwarmt zich zoals vele andere landgenoten met stookolie? Een goede keuze. Maar wat als uw tank begint te lekken en er talloze liters van het dure goedje wegvloeien? Feel at Home vergoedt het verlies van weggevloeide stookolie, maar ook de mogelijke schade aan verzekerde goederen, de kosten voor het saneren van de vervuilde bodem en het heraanleggen van de tuin. Beschikt u over het nieuwe Optitank-kwaliteitslabel, dan trekt Vivium als eerste en voorlopig enige verzekeraar de vergoedingslimiet op van 12.500 EUR naar 25.000 EUR. Uniek op de markt!

Diefstal en vandalisme

Een diefstalverzekering is al lang geen overbodige luxe meer. En wat met ongewenst bezoek dat niets meeneemt maar een ware ravage achterlaat? Praat erover met uw makelaar: hij kan u zeker een voordelig tarief aanbieden.

Uitstekende service na schade

De makelaar bij wie u uw Feel at Home afsluit, wordt ook uw rots in de branding na schade. Samen met Vivium zorgt hij voor een snelle schaderegeling. Maar voor het zover is, wilt u uiteraard concreet geholpen worden. Feel at Home staat ook garant voor een uitgebreide Service na Schade. De hulplijn 078 15 40 40 die 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bereikbaar is, geeft u directe toegang tot een breed netwerk van hulpverleners, vakmensen met wachtdienst, medische zorgverstrekkers en overheidsdiensten.

 • Wij zorgen voor voorlopige huisvesting (in een hotel) en de opvang van de kinderen en/of huisdieren.
 • Wij bewaken de verzekerde goederen of brengen ze in veiligheid, indien de verzekerde woning onbewoonbaar blijkt.
 • Wij sluiten het gebouw af en bewaken het nadat de verzekerde inboedel is weggehaald en veilig opgeslagen.
 • Wij organiseren de nodige opvang, eventueel aangevuld met familiale hulp indien u of één van uw familieleden hospitalisatie nodig heeft.
 • U hebt de keuze of u alleen voor de eerste dringende herstellingen of voor de volledige schaderegeling gebruik maakt van Service na Schade.